Уште една немирна ноќ во Охрид, нова серија земјотреси

Уште една немирна ноќ за охриѓани.  Нова серија потреси ги вознемири граѓаните.

Најсилниот беше во 07 18 ч со јачина од 3,7 на длабочина од 2 км со епицентар на 8 км од Косел. Само две минути пред него уште еден на 6км од Косел, со јачина од 3,3. Во 4ч. 32 минути уште еден потрес со епицентар на 4км од  Јанкоец и јачина од 3,1 степен, а пред него во 02 52ч на 4км од Косел уште еден потрес  со јачина од 2,0. Во 1 часот и 7 минути регистриран беше уште еден потрес со магнитуда од 3.3 степени по Рихтер.Дваесет денови охриѓани живеат во страв од бројните земјотреси. Загриженоста е уште поглема што тлото не се смирува И пред малку  во 07 06 минути нов потрс  со јачина од  2,8 степени

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани