Успешно заврши отворениот спортски ден во ОСУ „Кирил и Методиј”

Успешно завршен отворениот спортски ден во организација на ЈП “Билјанини Извори” и учениците од ОСУ “Кирил и Методиј”- Охрид кои беа дел од програмата за практична настава во нашето претпријатие.
Особено ни е мило што на овој преубав ден преовладуваше голем натпреварувачки дух и многу позитивна енергија. На отворениот спортски ден учествуваа повеќе од 100 ученици поделени на неколку дисциплини.
Освоени места по дисциплина:
Пикадо
1место Стефан Матески
2место Јована Шапкароска
3место Валерија Андриеска

Јаже
1 Место Машки
Матеј Исакоски
Христијан Китаноски
Иван Лиотоски
Михаил Јоноски
Стефан Бегалис
Александар Наумовски

1 Место Женски
Теодора Митреска
Дона Маркоска
Стефанија Речкоска
Миа Шикалеска
Дора Ѓорѓиевска
Ивана Латкоска
Вероника Неделковска
Исидора Ѓорѓоска
Теона Лошкоска
Јана Танеска

Баскет
1 Место
Матео Силјановски
Ѓорѓи Митрески
Петар Николоски
2 Место
Михаил Јоноски
Стефан Бегалис
Матеј Исакоски

Одбојка
1 Место
Дона Маркоска
Миа Шикалеска
Стефанија Речкоска
Теодора Митреска
Ивана Латкоска
Дора Ѓорѓиевска

2 Место
Матеа Тотеска
Мила Јовановиќ
Хелин Сали
Бојана Рилкова
Ана Шокароска
Ана Марија Топалоска

ЈП Билјанини Извори им се заблагодарува на сите кои беа дел од настанот и на сите кои помогнаа тој да се реализира. Искрено се надеваме дека спортскиот ден во соработка на претпријатието и средното училиште ќе прерасне во традиција.

 

Social profiles