Фер плеј е првиот охридски клуб во фудбал и други екипни спортови кој стаа државен првак

Го имаме шампионот во нашиот регион. Екипата на Фер плеј Охрид во 2015 генерација која е исклучително талентирана, стана државен првак на Македонија.Во конкуренција од 120 екипи од цела Maкедонија....

Ипа вело викенд во Охрид

Со отворање на ИПА ВЕЛО ЕКСПО и ИПА ВЕЛО штанд на 07.06.2024 година (петок) во 19.30 часот на градското пристаниште во Охрид, Интернационалната полициска асоцијација (ИПА), регион Охрид, го започнува...

Фото: Фрескоживописан и преосветен манастирот Свети Јован Владимир во Подгорци

После еден век од изградбата ( 1924-2024 ) на манастирот. Повторно се изврши фрескоживописување на Свети Јован Владимир во Струшко-Подгорци. Тој е единствениот храм во земјава посветен на овој значаен...

Успешно заврши отворениот спортски ден во ОСУ „Кирил и Методиј”

Успешно завршен отворениот спортски ден во организација на ЈП "Билјанини Извори" и учениците од ОСУ "Кирил и Методиј"- Охрид кои беа дел од програмата за практична настава во нашето претпријатие....

Поради дефект прекин во водоснабдувањето на пет улици во Охрид

Поради дефект прекин во водоснабдувањето на пет улици во Охрид. Поради настанат дефект на водоводната мрежа, денес од 10:30 часот, неколку часа без вода ќе бидат корисниците на улиците: „АСНОМ“,...

Ново детско игралиште на булевар „Туристичка“

Со цел да се обезбедат подобри услови за забава и рекреација на најмладите, изградено е ново детско игралиште на булевар „Туристичка“ во непосредна близина на станбениот комплекс покрај реката „Грашница“....
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани