Викенд ракометен семинар во Охрид

Семинар за ракометни тренери од земјава, викендов ќе се одржи во Охрид.

Почетокот е закажан за утре во 10 часот во спортската сала „Билјанини Извори“ со пригоден говор на проф. д-р Гино Стрезовски. Теми на викенд ракметниот семинар во Охрид се правилата на ракометната игра, подготовките за индивидуална одбрана, скок удар на гол, теоретска и практична подготовка на голман, модерна флексибилна тактика на зонска одбрана, приказ на вежби за развој на специфична издржливост на ракометарите, приказ за можна соработка на напаѓачот во напад против зонска одбрана и други теми.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани