„Аналфабет“ номиниран за награда на „Чернодрински“

Комедијата "Аналфабет" на Охридскиот народен театар, е меѓу номинираните 11 претстави во официјалната селекција во трка за награди, на годинешното 52- то издание на Македонски театарски фестивал "Војдан Чернодрински". (more…)

Учесниците на летниот Меѓународен Академски курс ќе го посетат Охрид

25 учесници на летниот Меѓународен Академски курс од цела Европа, летово ќе го посетат Охрид и ќе ги разгледаат културно историските споменици и природните убавини на крајбрежието. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани