ВМРО ДПМНЕ: Блокирано е претпријатието „Колекторски систем“

Државно Јавно претпријатие никако да профункционира.

Правиот пат на СДСМ и Зоран Заев не значи и отворен пат за новото Државно Јавно претпријатие „Колекторски систем“ кое никако да профункционира со полн капацитет. Својата неспособност ја докажаа со тоа што уште неотворено замислете го блокираа. Општина Струга им ја блокира сметката за 2.500.000 милиони евра“
Ова го истакна Перчо Божиноски, портпарол на ОК ВМРО ДПМНЕ Охрид, на денешната прес конференција, тематски посветена на претпријатието..
Зборувајќи на пресот, Божиноски рече: „Пресудата е добиена по доставената тужба за парите со кои бил покриван претходниот долг од страна на општина Струга за двете општини. Со самиот делбен биланс овој долг го презема новото претпријатие. Власта треба да одговори зошто наместо нормално функционирање поприоритетно е вработувањето и доделувањето на бруто плати по партиски клуч?
Претпријатието се формира меѓутоа истото сè уште ги нема преземено полните наджлежности, така што надлежностите за заштита на животната средина, за одведување на отпадни води остануваат и понатаму под ингеренција на општина Охрид. Наместо форографирање на секое, претпријатието да се фокусира на справувањето со горливите проблеми кои нè засегаат сите нас, како што е проблемот за излевање на фекалиите во Охридското Езеро.
-Власта на СДСМ нема капацитет за работа и нови проекти за Охрид, истакна Божиноски, на крајот на денешната прес конференција.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани