Во сабота „Аналфабет“

Во САБОТА 23.09.2017 на репертоарот ќе биде изведена претставата “АНАЛФАБЕТ” – комедија според Бранислав Нушиќ, режија Ѓорѓи Ризески.

 

Играат: Горан Стојаноски – Максим Благадуша
Никола Тодороски – Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски – Румен Вујаклија
Елизабета Стефановска – Магдалена Лапајкоска – Дупева
Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев
почеток 20.00 часот.
*Картите по цена од 150 денари
**Претставата не е за лица помлади од 14 години
***Во претставата се користат пиротехнички средства
Телефон за резерваци на карти 046/261-063 секој работен ден од 10.00 до 15.00 часот, подигнување на резервирани карти најдоцна еден ден пред одигрување на претставата!
Работно време на билетарата од вторник до петок од 10.00 до 20.00 часот, во сабота од 14.00 до 20.00 часот и во понеделник од 10.00 до 14.00 часот!

Со почит,
НУЦК Охрид / Народен Театар Охрид

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани