Во Струга одбележана 75 годишнината од Денот на победата над фашизмот

Поради пандемијата Денот на победата над фашизмот одбележан во групи,денес 9 Мај 2020 во 10 часот делегации на Сојузот на борци од Струга и струшко,на неколку локации положија свежо цвеќе на споменикот на Револуцијата на плоштадот во Струга,како и на бистите на паднатите борци на Кејот на Црн Дрим,во знзк на сеќавање на кои ги дадоа животите за слободна Македонија.

Масовноста и говоранциите оваа година поради пандемијата и вонредната состојба изостанаа,но не се заборавија сеќавањата за Денот на Победата:истакна претседателот на ОО на Сојузот на борците од Народно ослободителната војна на Македонија,а сега подржувач Ајредин Мемети.

СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани