Забранета посета на гробишта за Задушници

Православните верници овој викенд за празникот Задушница и Духовден нема да може да ги посетат гробиштата.

 

Забраната е согласно одлуката за забрана за движење на Владата. Црквата и поповите но и голем дел од верниците со сотри реакции на социјалните мрежи. 

Се коментира дека владата ги казнува само православните верници. Сите празници ги минаа затворени дома. Бараат изени во одлуката барем до 12ч да може да се посетат вечните почивалишта на блиските. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани