Затворено одделението за трансфузиологија во Охрид

Од петокот одделението за трансфузиологија при охридската болница е под клуч.

Причина за тоа е што првозаболениот пациент од корона вирусот  во Охрид, бил на испитување во охрдиското одделение за трансфузиологија.

-„ Првозаболенит пациент од Охрид  се вратил од Бреша Италија на 5 ти март,  а преглед на тромбоцити  во крвта  правел на 9 ти март. Пациентот имал срцеви проблеми“, појаснуваат лекари од охридската болница за Охриднет.ком. 

Лекари и медицински сестри се во самоизолација, а трансузиолошкото одделение е дезинфицирано и заклучено. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани