Во општина Вевчани ќе се формира Младински Совет

Во општина Вевчани ќе се формира Младински Совет.

-На 01.02.2024год. градоначалникот на општина Вевчани,Спасе Кочовски го потпиша Меморандумот за соработка со проектот „Потпри се на младите” застапуван од Ленка Угриновска, претседателка на Здружението на жени менаџери Елит. Проектот е финансиран од ЕУ ,спроведуван од од Македонска развојна фондација за претпријатија како носител, Рурална Коалиција и Џуниор Ачивмент. Договорени се активностите за формирање на Локален Младински Совет во оваа општина, информира градоначалникот Спасе Кочоски.

Можно е да е слика од 2 луѓе и текст

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани