Во петок на репертоарот „Несфатената цивилизација“

Одложената претстава НЕСФАТЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА од Добри Војников / гротескна комедија во два чина се презакажува во ПЕТОК 02.02.2024 година
Почеток 20.00 часот, цена на карта 200 денари.
(претходно купените карти ќе важат)
Играат / Горан Стојаноски , Стрезо Стаматоски,  Павел Маслов / Филип Кипровски , Никола Тодоровски  и Ивица Цонев.
НУЦК „Григор Прличев“-Охрид/ Народен Театар Охрид
Претстава за културолошкиот и социолошки идентитет на човекот. Претстава за глобализацијата и традицијата, како и за ефектите од нив врз целокупното општествено живеење. Комедија, што преминува во ГРОТЕСКА И ИРОНИЈА, и што прави детална и болна дисекција на нашата целокупна колективна свест.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани