Во пресрет на Водици се чисти пристаништето, се украсува Охрид

Ј.П.Охридски Комуналец активно вклучен во подготовките на културно-верската манифестација Богојавление-Водици. Се чисти пристаништето за бројните капачи и положувањето на Светиот крст, а низ градските улици се развеаа Богојавленските знамиња.

Оперативните служби, традиционално со активности пред најмасовната манифестација посветена на христијанскиот празник Богојавление-Водици, за достојно одбележување како што му доликува на Охрид.

-Се расчистува делот од градското пристаниште од каде верниците влегуваат во езерските води по Светиот крст, ангажирана е и специјална механизација. Се украсува централното градско подрачје и градското пристаниште во знакот на Богојавленските празнувања. Јавната хигиена на локациите каде ќе одвиваат настаните се одржува на највисоко ниво, информираат од ЈП Охридски комуналец.

Можно е да е слика од улица и текст

Можно е да е слика од 1 лице и воденица

Можно е да е слика од 5 луѓе

Можно е да е слика од 1 лице

Нема опис за фотографијата.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани