Вработените во Градски пазар вклучени во санација на штетата од пожарот

Вработените во Градски Пазар, се вклучија во работна акција за санирање на штетата од пожарот кој избувна во соседниот угостителски објект и го зафати Затворениот зелен пазар, со што настана попреченост во одвивањето на дејноста на пазарџиите.
Вработените извршија комплетно чистење и миење на подот и прозорците.Се изврши и подигање на сметот во пазарот за што помогна екипа на ЈП Охридски Комуналец
Директорот Алесандар Попоски истакнува дека очекува во најскоро време затворениот зелен пазар да продолжи да функционира непречено и повторно да се создаде работна средина каде што здравјето ќе биде од клучно значење за продуктивноста и задоволството како на пазарџиите така и на вработените во одделениeто за работа на пазар.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани