Привршува реконструкцијата на улицата „Дејков мост – детска градинка“ во Вевчани

Привршуваат градежните работи за реконструкција на локалната улица до детската градинка. Деновиве ќе се изврши и завршно асфалтирање. Се работи за целосна реконструкција на улицата "Дејков мост - Детска градинка".

Голем број активности на ,,Паркови и зеленило”

Пред пролетната вегетација на зелените површини, екипите на ,,Паркови и зеленило" со голем број активности ги подготвуваат дрворедите и хортикултурните катчиња Се кројат крошните од дрворедите на ул.Булевар Туристичка, дрворедот...

Ново детско игралиште во дворот на ООУ „Братство Единство“ Охрид

Денеска беше пуштено во употреба новото детско игралиште во дворот на ООУ „Братство Единство“ кое Општина Охрид го опреми со донација на „Халк банка“. На пригодниот настан присустуваа градоначалникот на...

Работна средба со младински организации од Франција

Денеска во просториите на општина Охрид се одржа работна средба меѓу представници од коалицијата “Сега“ која го раководи Младинскиот Центар-Охрид и представници од организациите: “Maison Pour Tous Leo Lagrange“ од ...

Вработените во Градски пазар вклучени во санација на штетата од пожарот

Вработените во Градски Пазар, се вклучија во работна акција за санирање на штетата од пожарот кој избувна во соседниот угостителски објект и го зафати Затворениот зелен пазар, со што настана...

Иницијатива за бесплатен автобуски превоз за пензионерите во Охрид

Членот на Советот на Општина Охрид од Левица - Виолета Аврамоска поднесе Иницијатива за бесплатен автобуски превоз на пензионерите во градот Охрид. ,,Економската состојба во Република Македонијa и во Охрид,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани