Голем број активности на ,,Паркови и зеленило”

Пред пролетната вегетација на зелените површини, екипите на ,,Паркови и зеленило” со голем број активности ги подготвуваат дрворедите и хортикултурните катчиња
Се кројат крошните од дрворедите на ул.Булевар Туристичка, дрворедот на пешачката патека од канал Студенчишта до Горица, како и тековно одржување на дрворедот по ул. Македонски ПросветителиСе шишаат декоративните садници и грмушки, се врши окопување, прашење и кроење на парковските содржини и засадување на цветен расад
Се засадуваат нови садници во делот меѓу двете сообраќајни ленти ул. Македонски Просветители
Заради поголема безбедност во движењето на пешаците и возилата, се чистат и кратат гранки од дрвја во Стар Град, информираат од ЈП Охридски Комуналец.

Можно е да е слика од 3 луѓе, амбулантно возило и пат

Можно е да е слика од 1 лице, дрво од коскесто овошје и трева

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани