ЗАПОЧНА 16-от МЕЃУНАРОДЕН МУЗИЧКИ НАТПРЕВАР–“ОХРИДСКИ БИСЕРИ“

Синоќа започна 16 –от меѓународен музички натпревар за млади музичари- “Охридски бисери“ . На свеченоста присустуваше заменик градоначалникот Ангел Јанев, кој се обрати во име на градот домаќин. (more…)

Охридски заклучоци за туристички Балкан без граници

Втората Регионална конференција на Балканската асоцијација на здруженијата на хотелиерите (БАХА), што се одржува во Охрид, ќе донесе низа конкретни заклучоци што ќе бидат проследени до државните и локалните институции,...
Social profiles