ВМРО ДПМНЕ Охрид: Очекуваме сигурна победа во прв круг

Со одлука на извршниот Коомитет на огромно задоволство Ве известуваме дека д-р Митко Тилевски е кандидат за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори на 15 октомври. Носител на советничката листа...

„Езерки и оркестарот 7/8“ со концерт во Охрид

Женскиот вокален етно состав Езерки и оркестарот 7/8, како дел од Хрватско-македонското друштво од Загреб, Република Хрватска, во организација на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, ќе одржи мини турнеја...

ПРЕТСТАВЕНА ЗБИРКАТА ПЕСНИ „РЕЗБИ ВО ВРЕМЕТО“НА ДРАГАН ПОПОСКИ“

Пред голем број на љубители на пишаниот збор и во присуство на Градоначалникот на Вевчани Цветомир Угриноски,во рамките на културната манифестација„ ВЕВКУЛ“2017,на 13 септември,во црквата „Свети Никола“во Вевчани,беше промовирана збирката...

Взаемно признавање на возачките меѓу Македонија и БиХ

Македонија и Босна и Херцеговина потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава. Со тоа, надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат...
Social profiles