„Мирен сон“ отвори нова современа мртовечница

Погребалниот оператор ‘‘ Мирен Сон‘‘ од Охрид отвори нова, современа мртовечница.Потребата од оваа основна дејност се наложи по претходно направените опсежни анализи, согледувајки дека на Охрид му е потребна мртовечница...

Повик за учество на „Тортијада“

По повод одржувањето на традиционалната „Тортијада“ Женски Центар Бисера од Охрид ги повикува сите заинтересирани правни и физички лица да земат учество на манифестацијата, која е од натпреварувацки карактер. (more…)

ПОПГМ бара Дом за стари лица во Охрид

Претседателот на Партијата на обединетите пензионери и грагани на Македонија (ПОПГМ), пратеникот – генерал Илија Николовски, вчера  во Охрид имаше средба со новинарите на тема: “Грижата за популацијата од “третото...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани