Отстранета спомен плочата од објект со историско значење

Со реконструкцијата на објектот со историско значење и препознатлива градба и фасада во Охрид инвеститорот најпрво, отстапувајќи од проектот за реконструкција, ја наруши автентичноста и оригиналноста на градбата а сега...

На репертоарот повторно хит комедијата „Секс, лаги и љубомора“

Повторно на барање на публиката хит комедијата „Секс, лаги и љубомора“ од Марк Камолети, во режија на Коле Ангеловски, повторно на репертоарот во деновите 14-ти (четврток) и 15-ти (петок) март...

Повисоки цени во хотелско угостителските објекти

Поскапуваат цените во хотелско-угостителските објекти на брегот на Охридското езеро. Инфлацијата, одмрзнувањето на цените на основните производи, зголемените трошоци и порастот на платите на вработените во секторот, се клучни за...

Ќе се реконструира сидриштето во Студенчишкиот канал

Министерката  за одбрана Славјанка Петровкса, викендов во Охрид истакна дека по увидот на состојбата направен минатата година, констатирано е дека Сидриштето се наоѓа во многу лоша состојба и дека неговата...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани