Охрид домаќин на првиот Меѓународен кошаркарски турнир

Градоначалникот, Кирил Пецаков присуствуваше на официјалниот почеток на Првиот Меѓународен Кошаркарски турнир што до 12 мај се одржува во Охрид. Во натпреварувачкиот дел ќе учествуваат осум екипи од земјава и...

Отворен ден на Универзитетот „Свети Климент Охридски“

Презентирање на можностите кои ги нудат студиските програми, условите за студирање и воспоставување на соработка помеѓу сите чинители во локалната зедница, беше целта на денешниот Отворен ден на Универзитетот „Свети...

Денот на победата на фашизмот одбележан во Струга

Во организација на ОО на СБ од Струга, делегација предводена од претседтелот Ајредин Мемеди, потпретседателот Ванѓел Наумоски и секретарот Никола Попоски, положија цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОБ...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани