Пристигнаа моштите на Спаса Вишенска во Света Софија

Светиот архијерејски синод на Македонската Правсолавна Црква — Охридска Архиепископија, исповедниците и праведни Спасе и Cпaса Вишенски ги вбројува  во редот на светиите. Вчера и денес  во струшкото село Вишни...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани