Продолжува реконструкцијата на каналите за наводнување во Вевчани

Реконструкцијата (бетонирање) на каналите за наводнување во атарот на општина Вевчани останува како еден од главните приоритети. Обезбедени се финансиски средства и по завршување на изборниот период ќе започнеме со...

Вевчани дел од проектот енергетски ефикасни општини

Како дел од активностите на проектот „ЕУ за енергетска транзиција: Пакт на градоначалници во Западен балкан и Турција“, заеднички кофинансиран од Европската унија и Германското федерално министерство за економска соработка...

Во Вевчани отворена трајна поставка „Патување низ природните богатства на Вевчанските извори“

Денес во Мултикултурниот Центар во Вевчани свечено ја отворивме трајната поставка за природа "Патување низ природните богатства на Вевчански Извори". Низ оваа поставка   учениците и посетителите во Вевчани ќе имаат...

Се реконструира главниот канал во Вевчани

Течат градежните зафати за  реконструкцијата на дел  од главните канали за наводнување во урбаниот дел на Вевчани. „Секојдневно сме сведоци на поплавени земјоделски површини и излевање на вода по улиците...

Привршува реконструкцијата на улицата „Дејков мост – детска градинка“ во Вевчани

Привршуваат градежните работи за реконструкција на локалната улица до детската градинка. Деновиве ќе се изврши и завршно асфалтирање. Се работи за целосна реконструкција на улицата "Дејков мост - Детска градинка".

Вевчанскиот карневал е прогласен за културно наследство од особено значење

Вевчанскиот карневал е прогласен за културно наследство од особено значење, поткатегорија исклучително значење. Како што соопштија од Министерството за култура, одлуката е донесена денеска на владина седница. Со оваа одлука...

Започнува реконструкција на улицата Трафо-Бубаној-Смолејца

Во вевчани започнува реконструкција на улицата Трафо-Бубаној-Смолејца. Во соработка со Центарот за развој на Југозападниот плански регион, обезбедени се финансиски средства и отпочнати се проектни активности за реконструкција на дел...

Се поставува заштитна ограда на новоизградената улица кон Здравствен дом во Вевчани

За пололема безбедност, се поставува заштитна ограда на новоизградената улица кон Здравствен дом во Вевчани. -Започнавме со градежни активности за изградба на заштитна ограда на патниот правец "Шопев мост -...
Social profiles