Свети Кирил и Методиј – мисионери на христијанството

Свети Кирил и Методиј (старословенски: Кѷриллъ и Меѳодїи) — браќа родени во Солун во IX век, кои станале мисионери на христијанството помеѓу Словените од Голема Моравија и Панонија. Преку нивната...

Велики четврток – се вапсуваат Велигденските јајца

Главно за овој значаен ден од Страдалната седмица е дека Господ тогаш ги востанови двете суштествени тајни за нашето спасение Светата евхаристија и Исусовата молитва. Со други зборови, на Велики Четврток...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани