„Европски фронт“ изгуби, „Вреди“ доби еден пратеник по прегласувањето во „шестката“

Разликата во распоредот на освоени мандати е направена со прегласувањето во Општина Желино во изборната единица 6. Во петтата изборна единица, пак, како што соопшти претседателот на ДИК, нема промена во мандатите. Сега коалицијата „Европски фронт“ предводена од ДУИ има 18 пратеници, а „Вреди“ 14 мандати.
Разликата во распоредот на освоени мандати е направена со прегласувањето во Општина Желино во изборната единица 6. Во петтата изборна единица, пак, како што соопшти претседателот на ДИК, нема промена во мандатите. Сега коалицијата „Европски фронт“ предводена од ДУИ има 18 пратеници, а „Вреди“ 14 мандати.
Разликата во освоените мандати е направена со прегласувањето во Општина Желино во изборната единица 6. Во петтата изборна единица, пак, како што соопшти претседателот на ДИК, нема промена во мандатите.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани