Финална средба на Еразмус проектот за волонтеризам

Дека волонтерската работа е многу корисна, во сите нејзини аспекти, повторно се истакна на финалната, дводневна работна средба одржана неодамна во Охрид, каде здружението Ортет беше домаќин на партнерите од...

Саем за образование во организација на Почесниот конзул Филев

Матурантите, идни студенти од охридскиот регион и Македонија, ќе можат да се запознаат со условите, стипендиите и другите бенефиции за студирање на државните и приватните универзитети во Р. Србија. Во...

„Европски фронт“ изгуби, „Вреди“ доби еден пратеник по прегласувањето во „шестката“

Разликата во распоредот на освоени мандати е направена со прегласувањето во Општина Желино во изборната единица 6. Во петтата изборна единица, пак, како што соопшти претседателот на ДИК, нема промена...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани