Фактор: МВР ќе назначи нови началници, ова се дел од имињата

Фактор дознава – МВР ќе назначи нови началници, ова се дел од имињата.

Познати се имињата на новите началници кои ќе ги предводат Секторите за внатрешни работи. Неофицијално Фактор дознава дека назначување за началник на СВР Скопје очекува Тони Јакимовски, а во останатите Сектори за внатрешни работи началници ќе бидат истите кадри кои беа и во претходниот мандат на Спасовски. Така во СВР КУманово началник ќе биде Стојанче Величковиќ, на СВР Охрид – Сашо Смилевски, Злате Јаневски ќе го води СВР Велес, на СВР Штип е назначен Љупчо Трајковски и во СВР Битола останува Славко Јовановски.

Извор:faktor.mk

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани