Искинати цвеќиња, искршени чешми, вандали дивеат низ Охрид

Продолжува вандалското однесување на поединци во Охрид. Секојдневно се уништуваат јавните добра.

Некому од нејасни причини му смета се што е убаво. овој пат на мета на вандалите беа прекрасните цвеќиња на рекреатвната патека кон хотелот „Парк“ и чешмите. Цвеќињата се кинат и фрлаат на земја, а чечмите се кршат. Очигледно време е општина Охрид да размислува за видео надзор.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани