Мукоски-Арнаудов: Не сме предавници

Изјави, пратениците дадоа денеска пред почетокот на судското рочиште.

Пратеникот Крсте Mукоски при влезот во Судот, каде што е во тек расправата за настаните од 27 април, на новинарско прашање – што го натерало да се премисли и да гласа во корист на уставните измени, кратко рече: “денеска сме во Судот за да се докаже нашата невиност, ќе има време да се зборува за се”, рече тој.
Во меѓувреме, неговиот колега Љубен Арнаудов, исто така, обвинет за настаните од април 27 кога доаѓаше во Судот рече дека никој не им се заканувал и оти не примиле пари за нивниот глас.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани