Се реконструира главниот канал во Вевчани

Течат градежните зафати за  реконструкцијата на дел  од главните канали за наводнување во урбаниот дел на Вевчани.

„Секојдневно сме сведоци на поплавени земјоделски површини и излевање на вода по улиците низ Вевчани поради дотраеноста на каналите за наводнување кои истовремено се користат и за одведување на атмосферски води. Тоа е причината за реконструкцијата на каналот“, информираат од општина Вевчани.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани