Вежба за „Лето без пожари“

Вежбата во Охрид ќе се одржи вечерва и утре.

Секторот за внатрешни работи Охрид, преку отсекот за превенција а во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување и Територијалната противпожарна единица Охрид, денеска и утре ќе ја реализираат превентивната кампања ,,Лето без пожари“.
За таа цел, вечерва од 19 часот, на градското пристаниште ќе биде изведена показна вежба и демонстрација на опремата со која располага ППЕ И ДЗС а на поставените штандови ќе се делат флаери, брошури и друг едукативен материјал за превенција од пожари на отворен простор. Кампањата ќе продолжи утре од 09 до 11 часот на плоштадот „Крушевска Република“ кај Чинарот, појасни Стефан Димоски, портпарол на СВР Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани