Запленети мрежи со улов кај Калишта

Акцијата завршила вчера утро.

Во периодот од 22 часот на 07.06 до 04 часот на 08.06.2020, во заедничка акција на полициски службеници од полициска станица за граничен надзор „Охридско eзеро“ и службени лица од Државниот инспекторат за земјоделство, при контрола во водите на Охридско Езеро, наспроти селото Калишта, струшко, на околу 1 км од брегот, пронашле повеќе рибарски мрежи со улов од риба, кои се подигнати за понатамошна постапка. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани