Запрашување против комарци во Струга

Запрашувањето ќе се спроведе утре.

Земјеното запрашување во Струга ќе се изврши утре во периодот од 21 до 6 часот со апарат за УЛВ ладно запрашување. На подрачјето на Општина Струга утре ќе се врши теристичка дезинсекција за уништување на комарците и дератизација на шахтите.Според информациите од општина Струга, земјеното запрашување, ќе се врши во периодот од 21 до 6 часот со апарат за УЛВ ладно запрашување.
Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени сите населени места. Се молат пчеларите и пчеларските задруги да превземат соодветните мерки за заштита на пчелите, соопштуваат од Општина Струга.Во случај на појава на неповолни временски услови, како што е наведено, дезинсекцијата ќе се одложи за следниот поволен ден, информираат од општината.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани