Засилени контроли на возилата за јавен превоз на подрачјето на СВР Охрид

Засилени контроли на возилата за јавен превоз на подрачјето на СВР Охрид.

-На 27.03.2024 на подрачјето на СВР Охрид извршена е контрола на возилата кои вршат јавен превоз на патници – автобуси и такси возила. Притоа, контролирани се вкупно 101 возило  (Охрид-68, Струга-11, Кичево-15, Дебар-07), од кои кај едно возило во Охрид и едно во Струга, констатирана е техничка неисправност на системот за сопирање. По целосно документирање ќе бидат поднесени соодветни пријави, информира портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани