Саб08172019

Последна промена05:43:34 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Меѓународен ден на толеранција

Денеска светот го  одбележува Меѓународен ден на толеранција. Ден што се користи како уште една можност гласно да се проговори и да се дејствува против дискриминацијата, нетолеранцијата, предрасудите и насилството од секаков вид.

Повеќе...

Пратениците Николоски и Шокароски на Политичко собрание на ЕНП во Брисел

Пратениците Александар Николоски,  Харалампие Шокароски и Владимир Ѓорчев,   денеска учествуваат на Политичкото Собрание на Европската народна партија( ЕНП) каде членуваат центар- десните сестрински партии на ВМРО-ДПМНЕ.

Повеќе...

Зголемени трошоците на животот

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот, мерен преку цените на стоките и на услугите за лична потрошувачка, во октомври годинава , во однос на септември 2013, изнесува 99.9, а во однос на октомври лани бележи зголемување и  изнесува 101.3.

Повеќе...

30% од смртните случаи во земјава се млади луѓе

78 проценти од починатите минатата година во Македонија се од незаразни болести.Кардиоваскуларните болести, ракот, дијабетесот, респираторните болести се главната закана за економскиот развој во државите.

Повеќе...

99, 2 % од учениците и студентите во земјава користат интеренет

Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото тримесечје од 2013 година, 65.1% од домаќинствата имале пристап на интернет од дома, што е за 6.8 процентни поени повеќе во споредба со истиот период од 2012 година.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK