Сре11202019

Последна промена03:56:58 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Вевчани

Директорот Лилчиќ во посета на Вевчани

Во посета на Вевчани беше  директорот на Управата за заштита на културното наследство на Република Македонија проф. д-р Виктор Лилчиќ .

Повеќе...

Учениците на „Страшо Пинџур“ во посета на општина Вевчани

Учениците од ОУ„Страшо Пинџур“ во посета на општина Вевчани.

Повеќе...

Градежна експанзија во Вевчани

Во Вевчани градежна експанзија. Привршува изградбата на спортската сала, се подобрува патната инфраструктура, мостовите,  а ќе се гради и повеќенаменско игралиште.Општината со капитални проекти  го решава проблемот со невработеноста. 

Повеќе...

Во Вевчани ќе се гради уште еден пат

Новиот проект на општина Вевчани предвидува доизградба на регионалниот пат крак 1 од р-418 , од фабриката „Вевчанка“ до здравствен дом Вевчани.

Повеќе...

Изграден патот “Бебек Фарм – Св.Варвара“ во Вевчани

Воспоставената институционална соработка со Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој на РМ резултираше со реализација на проектот Изградба на локалниот  пат “Бебек Фарм – Св.Варвара“.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK