Започнува вакцинација против сезонски грип

Оваа недела започнува вакцинацијата против сезонски грип. Во државата се пристигнати вкупно 60.000 дози четиритипни вакцини против сезонски грип наменети за бесплатна вакцинација.

Граѓаните од ризичните групи кои се пријавиле за вакцинација преку веб страницата vakcinacija.mk, во следните денови преку смс порака ќе добијат известување за точниот датум, час и место за вакцинирање.
Вакцинацијата против сезонски грип е најефикасна мерка за превенција на грип, која спречува појава на потешки форми, компликации и смртен исход особено кај ризичните групи, информираат од министерството за здравство.

Граѓаните кои спаѓаат во ризичните групи може да го искажат својот интерес преку пополнување на апликацијата на овој линк

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани