Советниците ќе гласаат за референдум за изградба на бегалски кампови

На седумдесет и четвртата седница на Советот на општина Охрид на ден 11.09.2017 година (понеделник =) со почеток во 11,00 часот советниците ќе одлучуваат за  Предлог Заклучок за прифаќање на Иницијативата...

Бројот на туристи во светски рамки руши рекорди

Бројот на меѓународните туристи во светот се зголемил за 6,4 отсто во првото полугодие, невиден резултат веќе седум години, благодарение најмногу на двоцифрениот пораст во Медитеранскиот регион. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани