Во завршна фаза е новата водоводна линија во населбата Рача

Во завршна фаза се активностите за изведбата на новата водоводна линија во населбата Рача. Со овој зафат обезбедуваме навремено и квалитетно водоснабдување на жителите и за таа цел поставен е...

Во музејот во Охрид се чува најголемата колекција на книги на холаднскиот писател Долард

Комплетната библиографија и најголемата колекција на книги  на холандскиот писател А ден Долард се чува во музејот посветен на авторот, сместен во срцето на Охрид. Долард  е човекот  кој се...

Нов сообраќајен режим на ул. „Македонски просветители“

Oд утре  15.03.2024 година (петок) стапува на сила нов режим на сообраќај на улица „Македонски Просветители“ со кој истата станува еднонасочна на потегот од крстосницата со улица „Димитар Влахов“ до...

Завршни зборови на адвокатот Менкиноски, за развеаното знаме на Кутлеш

Завршни зборови на адвокатот Тони Менкиноски кој беше обвинет за нарушување на јавниот мир и ред на празникот Водици, откако го развиори знамето со шеснаесетзрачното сонце во Охрид. И денеска...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани