Кој е најбогатиот човек според Форбс?

Џеф Безос, шефот на Амазон моментално е најбогатиот човек на светот.

 

По растот од еден процент на акаците на „Амазон“ тој му го одзеде приматот на Бил Гејтс и сега со 90.6 милијарди долари тоа е на првото место во елитното друштво на супер богати луѓе. Форбс ја процени и актуелната финансиска состојба на Гејтс, кој „тежи“ точно 90 милијарди долар

Безос го потисна на второ место основачот на Мајкрософт Бил Гејтс, кој беше прв од 2013 година. Бил Гејтс има 83 милијарди долари.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани