Нема упис во школо без уреден вакцинален картон

Нема уписи за деца во училиште без доставен уреден вакцинален картон.

На само неколку дена пред стартот на новата учебна година, основните училишта ги потсетуваат родителите до крајот на месец август да достават потврда дека детето ги има примано сите вакцини. Доколку родителот, не се достави до 31 август уредно пополнет вакцинален карто, детето нема да биде запишано на училиште, иако во месецот кога се запишуваа првачињата нивните документи биле примени. Од септември, Државниот санитарен и здравствен инспекторат ќе го проверува вакциналниот статут на сите ученици, не само на првачињата.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани