„Кралот Лир“ вечерва премиерно на „Охридско лето“

Турскиот театар од Скопје вечерва во рамки на фестивалот „Охридско лето“ премиерно ќе ја изведе театарската претстава „Кралот Лир“ од Вилијам Шекспир, а во режија на Диего де Бреа. (more…)

Гудачкиот квартет „Диотима“ одржа концерт за паметење на „Охридско лето“

Гудачкиот квартет „Диотима“ одржа концерт за паметење на „Охридско лето“ Дела избрани за гудачки квартет од Франц Шуберт и Морис Равел, како и „Лирската свита“ од Албан Берг беа изведени...

Се чистат дивите депонии, кои ги создаваат несовесните

Екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” повторно на терен за машинско расчистување на дива депонија создадена од несовесните граѓани наспроти бензинската “Окта”, покрај игралиштето кај плавобелите згради. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани