Претставата „Несфатената цивилизација“ ќе се прикажува на Светскиот ден на театарот

По повод Светскиот ден на Театарот на репертоарот претставата НЕСФАТЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА од Добри Војников, во СРЕДА 27.03.2024 година, со почеток во 20.00 часот.
Играат / Горан Стојаноски / Strezo Stamatovski / Pavel Maslov / Филип Кипровски / Nikola Todoroski и Ivica Conev
Претстава за културолошкиот и социолошки идентитет на човекот, претстава за глобализацијата и традицијата, како и за ефектите од нив врз целокупното општествено живеење. Комедија, што преминува во ГРОТЕСКА И ИРОНИЈА, и што прави детална и болна дисекција на нашата целокупна колективна свест.
Карти по цена од 200 денари на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид. Без резерваци!
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани