Советниците на ВМРО-ДПМНЕ со маички ,,НЕ” против францускиот предлог

ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција ,,Обнова на Македонија” на 13 седница на Советот на Општина Охрид кажа НЕ на Предлогот на француското претседателство со ЕУ..

 

НЕ – на обидот за асимилација и бугаризација на Македонците! НЕ – за македонскиот јазик како дијалект на бугарскиот јазик! Историските прашања и Договорот со Бугарија никако не смеат да бидат дел од преговарачката рамка. Наша обврска е да се заштитат македонските национални интереси! За геноцид врз цела нација – гласно НЕ! За чист етноцид – силно НЕ! Ултиматум – НЕ, благодарам, пишуваат  соверниците.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани