Струшките пензионери се пласираа за настап на Републичката ревија

Струшките пензионери се пласираа за настап на 9 та Републичка ревија.

 

Комисијата за културно-забавен живот при СЗПМ,на седницата одлучиле на 9.та Републичка Ревија за песни,музика и игри, мешаната пеачка група при ЗП Струга „Езерски бран“да настапи со песната „Абре моме млко моме“.

Со истата песна  настапија на 17 тата регионална ревија што се одржа на 20 мај во Вевчани,во силната конкуренција од ЗП на осмиот регион, го освоии првото место.  Со тоа  се здоби со право да настапи на 7 јуни во Домот на АРМ во Скопје,каде што ќе се одржи 9.Републичка ревија на песни,музика и игри, а здружението со најдобар настап ќе биде избрано за учество на фестивалот за третата животна доба во Љубљана –Словенија во септември 2019 година.

автор СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани