Двегодишната Анастасија починала од сепса

Од Основното јавно обвинителство(ОЈО)- Охрид информираа дека го добиле Секциониот протокол од извршената судско медицинска експертиза на двегодишното дете кое почина во август годинава на детското одделение во Медицинскиот центар...

Меѓаши: Да не се злоупотребуваат децата во кампања

Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ бара политичките партии, кандидатите на локалните избори за советници и градоначалници, родителите и старателите, да ги почитуват законите и Конвенцијата за детските права. (more…)

Пораст на бројот на патници на двата аеродроми

Вкупно 1,6 милиони патници (1.546.193) патувале преку двата македонски аеродрома – скопскиот аеродром Александар Велики и охридскиот аеродром Св. Апостол Павле, во првите 9 месеци од 2017 година, што претставува...
Social profiles