Положено цвеќе во чест на Методи Патчев

По повод годишнината од смртта на Методи Патчев, делегација на Општина Охрид, предводена од заменик градоначалникот Перчо Божиновски,  денеска положи свежо цвеќе на спомен обележјето на охридскиот револуционер во градскиот парк. Свежо...

Одбележана 25 годишнина од загинувањето на македонскиот бранител Благојче Крстаноски

По повод 25 годишнината од загинувањето на македонскиот бранител Благојче Крстаноски, делегација на Општина Охрид, предводена од заменик градоначалникот Перчо Божиновски, денеска положи свежо цвеќе на неговото спомен обележје во...

Во тек постапка за уредување на Дневен центар за децата со посебни потреби

Охрид ќе добие Дневен центар за згрижување на децата со посебни потреби. Просторот до Инклузивната игротека Радост  ќе се доопремува. Во рамки на Проектот за подобрување на социјалните услуги,  годинава...

Продолжува реконструкцијата на каналите за наводнување во Вевчани

Реконструкцијата (бетонирање) на каналите за наводнување во атарот на општина Вевчани останува како еден од главните приоритети. Обезбедени се финансиски средства и по завршување на изборниот период ќе започнеме со...

Се слави Благовештение – традиција и обичаи

Свето Благовештение попознат како Благовец (Благоец, Блошчојне) е христијански празник. Се вбројува во постојаните празници и секогаш е на 7 април. На  овој ден Гаврил се јави во архангелска светлина и...
Social profiles