ВИДЕО: Славеничка атмосфера во ВМРО Охрид

Со музика, развеани знамиња, бакли и огномет ОК на ВМРО ДПМНЕ вечерва ја прослави големата победа. Голем број симпатизери, членови, раководството на партијата и градоначалникот Кирил Пецаков ја слават победата...

Гласањето во охридско струшкиот регион тече непречно

Започна изборниот процес за претседателките избори. Сите избирачки места во Охрид отворени навреме. Во општина Охрид на единствениот избирачкиот список има вкупно 51 717 гласачи. Граѓаните своето гласачко право го...

Групна изложба уметничка резиденција – „Периферии“

Перифериите се места на солидарност кои партнерите на ПРОСПЕР имаат за цел да ги истражат по пат на создавање врски помеѓу еколошки ранливите региони преку низа транснационални културни соработки. Осуммина...

Премиера на претставата „Госпоѓа министерка“

Премиера на претставата „Госпоѓа министерка“ . НУЦК „Григор Прличев“ - Охрид / Народен Театар Охрид "Госпоѓа Министерка" од Бранислав Нушиќ, во режија на Благој Мицевски ПРЕД ПРЕМИЕРА во петок 26.04.2024...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани