Со тетарската претстава ,,Цветко и неговата градина”

Со тетарската претстава ,,Цветко и неговата градина” во петок (21.06) започнува програмата на општина Охрид за најмладите охриѓанчиња под мотото „Културата расте со децата“. Тетарската претстава ќе се одржи на...

Фудбалската академија вевчани освои трето место на фестивалот во Црна Гора

Денес топло добредојде и искрени честитки за освоеното трето место на Summer Footbal Fest во Херцег Нови - Црна Гора, упатив до Фудбалската Академија Вевчани, информира градоначалникот Спасе Кочоски. -Благодарам...

Мерко не чувствува вина за незаконско назначување на директори

Во струшкиот суд се одржа главната распправа против Мерко за  неазконско назначување на директори во  четири училишта, во селата Подгорци, Лабуништа, Велешта и Браќа Миладиновци во Струга Струшкиот градоначалник Рамиз...

Архивата на Охридско лето за прв пат предадена во државниот архив

Архивската документација на НУ Охридско лето, значајна за зачувувањето на документарното богато наследство, за првпат ќе биде предадена во Охридскиот Архив. Согласно Меморандумот за  соработка помеѓи НУ „Охридско лето“ и ...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани