Отворена полициска канцеларија во Пештани

Со цел зајакнување на партнерскиот однос со граѓаните, излегување во пресрет на нивните потреби од безбедносен карактер и навремено решавање на безбедносните предизвици и состојби, СВР Охрид отвори полициска канцеларија...

„Помалку автомобили,помалку гужва“ доби подршка од ОСБСП

Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата на град Охрид, целосно ја подржува иницијативата на охридското „Супер радио“ за почеток на акцијата „Помалку автомобили, помалку гужва“. (more…)

ВМРО бара субвенции за охридските станоиздавачи

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Љубен Арнаудов денеска изјави дека пратениците од оваа партија од Охрид поднеле амандмани на ребалансот на Буџетот со кои бараат субвенционирање на штетите од земјотресите и субвенционирање...

Претставата „Име“ се префрлува во Центар за култура

Поради временските неприлики невообичаени за овој периот од годината, ниските температури, ветерот и можноста за врнежи од дожд,  кои деновиве ја зафатија Македонија,   театарската претстава „Име“ на НУ Театар...

Полицијата со совети и казни се обидува да „држи“ ред во сообраќајот

Со совети до сите возачи и со казни до несовесните, охридската полиција успешно ги решава состојбите со зголемениот број возила и не дозволува поголеми застои и хаос низ улиците посебно...
Social profiles